Συνάντηση συνεργασίας Λ. Οικονόμου με τον Ούγγρο Πρέσβη

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας κ. Erik Haupt.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναλύθηκε το περιβάλλον ασφάλειας των δυο χωρών και επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο της υφιστάμενης συνεργασίας.

Επιπλέον, οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σχετικά με τις στρατηγικές για την ασφάλεια, την αντεγκληματική πολιτική, το σωφρονιστικό σύστημα και τον έλεγχο των συνόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειρίας, ειδικότερα όσον αφορά στις βέλτιστες αστυνομικές πρακτικές, τις εκπαιδεύσεις και την ορθολογική διαχείριση προσωπικού και μέσων.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε επιπλέον να εξεταστεί η προοπτική ανταλλαγής εκπαιδευτικών επισκέψεων κλιμακίων Αξιωματικών των δυο Αστυνομιών.

Στη συνάντηση παρέστη ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού, κ. Αραμπατζής Ευάγγελος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης.