Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο

Πραγματοποιήθηκε χθες, 26 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της Ένωσής μας, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Κατσαφάδο Κώστα, κατόπιν αιτήματός του, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ευχαριστήσαμε τον Βουλευτή κ. Κατσαφάδο για την διαχρονική στήριξη του στην Ελληνίδα και στον Έλληνα Αστυνομικό, τόσο με παρεμβάσεις στην Φυσική και Πολιτική ηγεσία του Σώματος, όσο και με επερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα που έτυχαν επίλυσης και συνέβαλε με τις ενέργειές του είναι αυτό της μεταστέγασης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά.

Στη συνέχεια, τον ενημερώσαμε για τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού του Πειραιά και των Νήσων, όπως η τεράστια έλλειψη προσωπικού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η μη χορήγηση Ημερήσιων Αναπαύσεων, η ακαταλληλότητα-επικινδυνότητα των υπηρεσιακών οχημάτων, η ανάγκη ύπαρξης κτηρίου που θα στεγάζει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Πειραιά και θα προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και παροχές.

Τέλος, αναφερθήκαμε στο πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου. Ο Βουλευτής κ. Κατσαφάδος Κώστας, από την πλευρά του, μας συνεχάρη για την καθημερινή προσπάθεια αλλά και το έργο των Ελλήνων Αστυνομικών στον απλό πολίτη.
Αναφορικά, με τα παραπάνω ζητήματα, μας τόνισε ότι πρόκειται για σημαντικά προβλήματα, τα οποία αφουγκράζεται και αναδεικνύει συνεχώς. Για το κυρίαρχο και πάγιο αίτημα του Κλάδου μας, σχετικά με την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, μας γνώρισε ότι θα σταθεί αρωγός.

Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει με οιονδήποτε τρόπο, να αναδεικνύει ζητήματα και αδικίες που αφορούν το σύνολο, τόσο των μελών μας, όσο και της τοπικής κοινωνίας ως προς την ασφάλεια, επιζητώντας σωστές, άμεσες και δίκαιες λύσεις.