Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Η ασφάλεια και η αστυνόμευση των δημόσιων χώρων της Αθήνας, αλλά και θέματα που σχετίζονται με το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο προϊόντων, που πλήττουν την επιχειρηματικότητα και τα έσοδα του δημοσίου, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της Αστυνομίας με το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα μέτρα τάξης και αστυνόμευσης που κλιμακώνονται από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας. Επισημάνθηκε ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και συμφωνήθηκε η από κοινού αξιολόγηση τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας και τα πεζοδρόμια, για τα οποία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεργασία και με το δήμο Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κατάληψής τους, που δημιουργεί προβλήματα σε πεζούς και καταστηματάρχες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον ορισμό συγκεκριμένου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ως συνδέσμου με το επιμελητήριο, ο οποίος θα είναι καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή για να επιλύει τα προβλήματα που ανακύπτουν.