Συναγερμός μετά τον θάνατο του 8χρονου από διφθερίτιδα: Από την Αγγλία αναμένονται απαντήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένας 8χρονος έχασε τη ζωή του, από μια παιδική ασθένεια, που έχει εξαλειφθεί εδώ και  δεκαετίες. Πρόκειται για τη διφθερίτιδα, μια λοιμώδη μεταδοτική νόσο.

Ήταν ένα αγοράκι μόλις 8 ετών, ορφανό, που μέχρι τα 5 του χρόνια μεγάλωσε σε ίδρυμα. Ώσπου μια γυναίκα έγινε ανάδοχη μητέρα του και βρήκε τη ζεστασιά που κάθε παιδί έχει τόσο ανάγκη.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο μικρός ανέβασε πυρετό, πονούσε ο λαιμός του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η μητέρα του το πήγε στο νοσοκομείο, αλλά η επιδείνωση του ήταν ραγδαία. Το παιδί διασωληνώθηκε στην εντατική και τέσσερις ημέρες μετά έχασε τη ζωή του. Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο το αγοράκι να πέθανε από διφθερίτιδα, μια ξεχασμένη παιδική ασθένεια που είχε εξαλειφθεί εδώ και τρεις δεκαετίες, λόγω των εμβολιασμών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει στείλει δείγμα από το άτυχο παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο Αγγλίας για καλλιέργεια, ενώ τα δύο ιδρύματα που φιλοξένησαν το παιδί μέχρι τα 5 του χρόνια διαβεβαιώνουν τους επιστήμονες πως το παιδί είχε κάνει τις 5 δόσεις του εμβολίου που προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκίτη.

Ο θάνατος του 8χρονου, ο οποίος κηδεύτηκε την Πέμπτη σε κλίμα οδύνης, εάν επιβεβαιωθεί ότι προήλθε από διφθερίτιδα, θα είναι το πρώτο κρούσμα της μολυσματικής αυτής νόσου που καταγράφεται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη χώρα μας.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Metropolitan Γ. Τσόλας έκρουσε εκ νέου των κώδωνα κινδύνου για τον μη εμβολιασμό των παιδιών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ