Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την κηδεία του “ψευτομουφτή” – Στην Ξάνθη ο Οικονόμου

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας και κινητοποίηση αντιτρομοκρατικής και ΕΥΠ, ακολούθησαν τον αιφνίδιο θάνατο του “ψευτομουφτή της Ξάνθης”, Αχμέτ Μέτε, ο οποίος υπέκυψε στον καρκίνο σε ηλικία 57 χρόνων.

Μάλιστα ήδη ταξιδεύει για την Ξάνθη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος θα συντονίσει όλες τις υπηρεσίες που θα εμπλακούν.

Ο συναγερμός προκλήθηκε λόγω της καλπάζουσας τουρκικής προκλητικότητας αυτή την περίοδο, βάση φόβων ότι πιθανόν να επιχειρηθεί κάποιου είδους προβοκάτσια σε ελληνικό έδαφος από τις μυστικές υπηρεσίες τη Τουρκίας, με αφορμή τον θάνατο και την κηδεία του Μέτε.

Ο Αχμέτ Μέτε είχε ουσιαστικά αυτοανακηρυχθεί Μουφτής, παρόλο που και στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή υπάρχουν οι δύο νόμιμοι Μουφτήδες των Ελλήνων Μουσουλμάνων και διατηρούσε στενές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινητοποιηθεί, εκτός από τις υπηρεσίες ασφαλείας τη Θράκης και κλιμάκια της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής από την Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, είναι πιθανό στην κηδεία του Μέτε να παραστούν και υψηλόβαθμοι Τούρκοι πολιτικοί.

Ήδη ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του με ανάρτηση του στο twitter.