Στα “πράσα”… hi tech διαρρήκτες αυτοκινήτων

Στα “πράσα” πιάστηκαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο αλλοδαποί την στιγμή που “άνοιγαν” σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν για ημέρες να βάλουν στο “χέρι” τα μέλη σπείρας που έκαναν διαρρήξεις από σταθμευμένα Ι.Χ. χωρίς να αφήνουν ίχνη και τα ξημερώματα της Κυριακής κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν. Όταν οι ιδιοκτήτες είχαν πλέον απομακρυνθεί, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Στη συνέχεια άρπαζαν συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά την διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

Στην κατοχή και στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system), πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, κοσμήματα και χρυσαφικά, είδη ένδυσης και υπόδησης και πλήθος αρωμάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.