Συνελήφθησαν στη Ροδόπη τέσσερις διακινητές μεταναστών

Tέσσερις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δερείου – Αρριανών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό αυτοκινήτου, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε σε κοντινή αγροτική περιοχή. Ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Δέρειου – Αρριανών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. ήταν πλαστές, ενώ οι γνήσιες είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για τροχονομική παράβαση.

Στην τρίτη περίπτωση, κοντά στη Νέα Σάντα, συνελήφθη ένας 24χρονος οδηγός φορτηγού και ο 41χρονος συνοδηγός, όταν το όχημα, το οποίο ακολουθούσαν αστυνομικοί -και όπως διαπιστώθηκε, ήταν κλεμμένο λίγες ώρες νωρίτερα από οικισμό του Έβρου- προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα και ακινητοποιήθηκε. Διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.