Ο μεταμφιεσμένος “ποντικός” του αεροδρομίου

Ο 35χρονος “ποντικός” από την Αλγερία είχε κάνει άνω – κάτω το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, έβαζε στο “μάτι” τις αποσκευές απασχολημένων ταξιδιωτών, τις άρπαζε και γινόταν “καπνός”! Οι αστυνομικοί, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, αλλά η παρατηρητικότητα ενός επιβάτη ήταν αυτή που τον έριξε στα χέρια τους, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο 35χρονος έγινε αντιληπτός από έναν ταξιδιώτη, την ώρα που του άρπαζε την τσάντα και την επέστρεψε λέγοντας ότι την είχε πάρει κατά λάθος. Τον υπέδειξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και εκείνοι τον προσήγαγαν για να τον εξετάσουν. Βρήκαν στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς, ένα laptop, ένα πορτοφόλι με 150 ευρώ και άλλα αντικείμενα, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στα χέρια του.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες, αλλά οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι είναι πολύ περισσότερες οι κλοπές από ταξιδιώτες που έπρεπε να επιβιβαστούν άμεσα στο αεροπλάνο και δεν προλάβαιναν να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία.

Η έρευνα από το υλικό του κλειστού κυκλώματος έδειξε ότι ο 35χρονος Αλγερινός επισημάνθηκε έξι φορές την τελευταία εβδομάδα να κυκλοφορεί σε διάφορους χώρους του αεροδρομίου και να αναζητεί το επόμενο θύμα του. Όπως διαπιστώθηκε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και εκκρεμεί σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση. Παρ’ όλ’ αυτά, είχε υποβάλει αίτημα ασύλου!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.