Συνελήφθη Βέλγος αντιεξουσιαστής καταδικασμένος για εμπρησμούς

Ένας Βέλγος 33 ετών που το όνομα του περιλαμβάνεται στις λίστες υπόπτων της Europol για τρομοκρατικές επιθέσεις συνελήφθη χθες βράδυ στου Παπάγου.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόλαβαν μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων, κυρίως σε περιφερειακούς στόχους, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «δυο αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από τέσσερα τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι), έξι πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο, πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό, φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια».

Όπως διαπιστώθηκε ο 33χρονος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στο Βέλγιο για εμπρηστικές επιθέσεις και δεν αποκλείεται να ήθελε να έχει ανάλογη δράση και στην χώρα μας. Αμέσως μετά την σύλληψη του ο 33χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας με τις πληροφορίες να λένε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος ενώ αρνήθηκε και να δακτυλοσκοπηθεί. Μια τακτική που ακολουθούν κυρίως άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.