Συνελήφθη για 30 ληστείες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών

Τριάντα ληστείες σε καταστήματα τυχερών – ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξιχνίασε η Ασφάλεια με την σύλληψη, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ενός 39χρονου στον Άλιμο.

Λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στην Άνω Γλυφάδα. Κατά τη διαφυγή του τον εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και με τη βοήθεια ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας “Makarov” με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, ένα σφυρί θραύσης κρυστάλλων, 3.030 ευρώ που είχε μόλις αρπάξει και διάφορα είδη αμφίεσης.

Ο 39χρονος κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες, αναζητώντας καταστήματα τυχερών – ψυχαγωγικών παιγνίων, φορώντας στο κεφάλι κουκούλα μπλούζας. Έσπαζε με το σφυρί τις τζαμαρίες της κεντρικής εισόδου, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους και άρπαζε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε με αυτοκίνητο, στο οποίο σε κάποιες περιπτώσεις τον ανέμενε συνεργός του.

Για τον εντοπισμό του συστήθηκε ειδική ομάδα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τα μέσα Ιουνίου έχει διαπράξει 30 ληστείες σε καταστήματα με “λεία” 55.000 ευρώ και μία κλοπή αυτοκινήτου. Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων που τυχόν έχει διαπράξει, συνεχίζονται.