Συνελήφθη στην Παραμυθιά μέλος σπείρας απατεώνων

Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσα χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγρίνιο, αποσπώντας της 9.000 ευρώ, αλλά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας η δράση τους πήρε τέλος από την Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους 15 πολίτες στην Ήπειρο, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τα 269.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που παραλάμβανε 5.000 ευρώ από μια γυναίκα, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί του με απατηλές προφάσεις. Είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης από το τηλέφωνο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.