• ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1 Νοεμβρίου 2025
Astinomiko.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
No Result
View All Result
Astinomiko.gr
No Result
View All Result
ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Γάζα: «Η πόλη καίγεται» λέει ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ – ΒΙΝΤΕΟ

Ηγέτες αραβικών και μουσουλμανικών χωρών σε σύνοδό τους στη Ντόχα για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κάλεσαν να «επανεξεταστούν οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ» και να ασκηθούν «διώξεις σε βάρος του»

16 Σεπτεμβρίου 2025
Η αγκαλιά στον διαπραγματευτή από την «γυναίκα στο μπαλκόνι» – ΦΩΤΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Share on FacebookShare on Twitter

Νύχτα κόλασης στη Γάζα με την πόλη να γίνεται στόχος σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο να προειδοποιεί τη Χαμάς πως δεν διαθέτει παρά μόλις μερικές ημέρες για να αποδεχτεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, προτού αναχωρήσει για το Κατάρ όπου αναμένεται σήμερα Τρίτη (16/9).


«Οι Ισραηλινοί άρχισαν να διεξάγουν επιχειρήσεις εκεί. Θεωρούμε συνεπώς ότι έχουμε πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να μπορέσει να κλειστεί συμφωνία» με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας όχι πλέον για «μήνες» αλλά «μερικές ημέρες», ως «εβδομάδες» το πολύ.

«Η Γάζα καίγεται. Ο στρατός πλήττει με ατσάλινη γροθιά τις τρομοκρατικές υποδομές, κι οι στρατιώτες μας μάχονται γενναία για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για την απελευθέρωση των ομήρων και την ήττα της Χαμάς», ανέφερε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς μέσω X.

Χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υπόσχεση πως η «ακλόνητη υποστήριξη» της χώρας του στο Ισραήλ συνεχίζεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εξαλείψει τη Χαμάς, σχεδόν δυο χρόνια αφότου ξέσπασε ο καταστροφικός πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίς σήμερα οι βομβαρδισμοί ήταν εξαιρετικά σφοδροί στην πόλη της Γάζας, καταστρέφοντας πολλές κατοικίες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Γίνονται μαζικοί κι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στην πόλη της Γάζας κι ο κίνδυνος δεν σταματά να αυξάνεται», είπε στο AFP ο Άχμεντ Γαζάλ, κάτοικος της μεγαλύτερης πόλης του θυλάκου.

Ο 25χρονος μίλησε για «έκρηξη που έσεισε τη γη στη συνοικία» όπου ζει λίγο μετά τις 01:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). «Έτρεξα στον δρόμο, στο σημείο που βομβαρδίστηκε», όπου «τρία διαμερίσματα» πολυκατοικίας «ισοπεδώθηκαν εντελώς» και «υπήρχαν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ακούγονταν οι κραυγές τους», περιέγραψε.

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ τόνισε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι βομβαρδισμοί (συνεχίζονται) εντατικά σε όλη την πόλη» της Γάζας και «οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματιών (συνεχίζουν) να αυξάνονται».

Κατήγγειλε «μεγάλη σφαγή», κάνοντας λόγο για «νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια έπειτα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε πολυκατοικία κοντά στην πλατεία Ας Σάουα στην πόλη της Γάζας».

Η πολιτική προστασία έκανε λόγο χθες για τουλάχιστον 49 νεκρούς, οι μισοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους στην πόλη της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις του καθώς έχει σκοπό να την καταλάβει.

Λαμβανομένων υπόψη των περιορισμών που επιβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας και των δυσκολιών να αποκτηθεί πρόσβαση σε τομείς του πεδίου, το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες που ανακοινώνονται από οποιαδήποτε πλευρά.

Το ταξίδι του κ. Ρούμπιο στην περιοχή καταγράφεται μετά την άνευ προηγουμένη ισραηλινή επίθεση την 9η Σεπτεμβρίου στο Κατάρ με στόχο ηγετικά στελέχη της Χαμάς.

Επίσκεψη για να καθησυχαστεί η Ντόχα

Μετά την Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, για να «επαναβεβαιώσει την υποστήριξη» της Ουάσιγκτον στο Κατάρ μετά την ισραηλινή επιδρομή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιδρομή στο Κατάρ, χώρα που συγκαταλέγεται στους μεσολαβητές στις έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση σε όλη την περιοχή, πυροδότησε σπάνια κριτική του Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ.

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε χθες βράδυ δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα δώσει διαταγή να «βομβαρδιστεί ξανά το Κατάρ».

Ο κ. Ρούμπιο έκρινε σήμερα πως το εμιράτο είναι η μόνη χώρα σε θέση να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο στη Γάζα.

Ηγέτες αραβικών και μουσουλμανικών χωρών σε σύνοδό τους στη Ντόχα αφιερωμένη στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κάλεσαν να «επανεξεταστούν οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ» και να ασκηθούν «διώξεις σε βάρος του».

Η έφοδος της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ, το έναυσμα του πολέμου, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.219 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έκτοτε έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 64.905 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακο, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, οι οποίοι θεωρούνται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ. Ο διεθνής οργανισμός έχει κηρύξει τομείς του θυλάκου σε κατάσταση λιμού, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η επίσκεψη του κ. Ρούμπιο στο Ισραήλ σκοπό εν μέρει είχε να επιδειχθεί η αλληλεγγύη της Ουάσιγκτον στην ισραηλινή Νετανιάχου ενόψει συνόδου στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία την 22η Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ, προορισμένης να προωθήσει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, στο πλάι του Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου αποκλείει το ενδεχόμενο.

Χθες βράδυ, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με συγγενείς ομήρων, είπε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν δημοσιοποιήθηκε καμιά λεπτομέρεια για τη συνάντηση. Κατά τον ισραηλινό στρατό, απομένουν 47 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους θεωρείται πως είναι νεκροί 25, από το σύνολο των 251 που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου 2023.

 

Tags: βομβαρδισμοίΓάζαΙσραήλΠαλαιστίνη
Previous Post

Ποιοι ήταν οι «ένοικοι» των κελιών του Κορυδαλλού όπου έκανε έφοδο το Εκβιαστών

Next Post

Κορυδαλλός: Τσαντάκιας με κλεμμένη μηχανή γρονθοκόπησε 26χρονη στο πρόσωπο για να της αρπάξει το πορτοφόλι

Σχετικές Ειδήσεις

Θρήνος στην Τουρκία: 66 οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό κέντρο – 4 συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ισόβια σε 11 άτομα για την πυρκαγιά με τους 78 νεκρούς στο ξενοδοχείο Grand Kartal – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

31 Οκτωβρίου 2025
Θάνατο και χάος άφησε ο κυκλώνας Μελίσα – Τουλάχιστον 50 νεκροί στην Καραϊβική – ΒΙΝΤΕΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατο και χάος άφησε ο κυκλώνας Μελίσα – Τουλάχιστον 50 νεκροί στην Καραϊβική – ΒΙΝΤΕΟ

31 Οκτωβρίου 2025
Γάζα: SOS από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα- «Εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα τροφίμων» – ΒΙΝΤΕΟ
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την εκεχειρία

30 Οκτωβρίου 2025
Φριχτός θάνατος βετεράνου πεζοναύτη – «Έβρασε ζωντανός» σε ντουζιέρα ξενοδοχείου – ΒΙΝΤΕΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Φριχτός θάνατος βετεράνου πεζοναύτη – «Έβρασε ζωντανός» σε ντουζιέρα ξενοδοχείου – ΒΙΝΤΕΟ

30 Οκτωβρίου 2025
Next Post
Ανήλικη χαστούκισε την γυναίκα που προσπάθησε να κλέψει για να ξεφύγει

Κορυδαλλός: Τσαντάκιας με κλεμμένη μηχανή γρονθοκόπησε 26χρονη στο πρόσωπο για να της αρπάξει το πορτοφόλι

No Result
View All Result

Ροή Ειδήσεων

Ρόδος: Πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι από την Μ. Βρετανία που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα ξενοδοχείου 

31 Οκτωβρίου 2025

Συνελήφθη ζευγάρι που επιτέθηκε σε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

31 Οκτωβρίου 2025

Συμφωνία Αθήνα και Κάιρο για το καθεστώς της Μονής Σινά – Πιο κοντά από ποτέ – BINTEO – ΦΩΤΟ

31 Οκτωβρίου 2025

Σαλαμίνα: Ληστεία με νεκρή 75χρονη – Την χτύπησαν με μπουκάλι

31 Οκτωβρίου 2025

Λαύριο: Συνελήφθη προπονητής ομάδας βόλεϊ για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης αθλήτριας – ΦΩΤΟ

31 Οκτωβρίου 2025

Newsletter

Currently Playing

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

Επιχείρηση της ΔΙΑΣ για μεταφορά ανήλικου στο Παίδων

ΒΙΝΤΕΟ
Τηλεοπτικό Spot της ΕΛΑΣ για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Τηλεοπτικό Spot της ΕΛΑΣ για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

ΒΙΝΤΕΟ
Καρέ καρέ η ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στην Γλυφάδα

Καρέ καρέ η ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στην Γλυφάδα

ΒΙΝΤΕΟ
Ο πιτσιρικάς, η σειρήνα και ένας “κανονικός αστυνομικός” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιτσιρικάς, η σειρήνα και ένας “κανονικός αστυνομικός” – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ
Βίντεο της Unicef για την προστασία από τον κορωνοϊό

Βίντεο της Unicef για την προστασία από τον κορωνοϊό

ΒΙΝΤΕΟ
ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορίες

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ

 

  • ΕΚΑΒ
  • SECURITY
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Εγγραφή

  • Cookies – Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Copyright © 2019 Astinomiko.gr - All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
    • ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΑΒ
  • ΕΠΩΝΥΜΑ
  •  
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
      • ΣΤΡΑΤΟΣ
      • ΝΑΥΤΙΚΟ
      • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    • AUTO-MOTO
    • SECURITY
    • VIDEO – MULTIMEDIA
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Copyright © 2019 Astinomiko.gr - All Rights Reserved

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Αποδοχή
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.