Σφραγίζουν δρόμους, σταθμούς και λιμάνια – Έλεγχοι και για τα εξοχικά στην Αττική

Εθνικές οδοί, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, τραίνων, λιμάνια, αλλά και οι κόμβοι της Αττικής που οδηγούν σε περιοχές με εξοχικά σπίτια, έχουν αρχίσει να «σφραγίζονται» από την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης έχουν τεθεί από σήμερα στις 6 το πρωί σε εφαρμογή, με το σύνολο της δύναμης της ΓΑΔΑ να είναι στο δρόμο προκειμένου να αποτρέψει όσους αποφασίσουν να παραβιάσουν τις απαγορεύσεις και να μετακινηθούν είτε στην επαρχία είτε στα εξοχικά τους, ή σε εξοχικά φίλων εντός των ορίων της Αττικής.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό και την Λιοσίων, η αστυνομική παρουσία είναι εντονότατη και ελέγχεται οποιοσδήποτε εισέρχεται στις εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα έχουν στηθεί μπλόκα όχι μόνο στα διόδια των δύο βασικών εθνικών οδών, αλλά και στις «παλιές» εθνικές οδούς και σε κάθε δρόμο που μπορεί να οδηγήσει εκτός Αττικής, (μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωρίων) κι έχει  ζητηθεί κι η συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών από Κορινθία και Βοιωτία για να στηθούν μπλόκα σε κάθε προσπάθεια χρήσης άλλου περιφερειακού δρόμου.

Σταθμοί ελέγχου υπάρχουν και σε κομβικά σημεία που οδηγούν στις παραλίες της Αττικής, στην Αττική Οδό, στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και σε αυτές γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα και άλλους, για να αποφευχθούν μεταβάσεις σε εξοχικές κατοικίες και συναθροίσεις εκεί δεκάδων ατόμων. Η κορύφωση των μέτρων και των ελέγχων θα γίνει φυσικά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Στο μεταξύ χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τροποποίηση της ΚΥΑ για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, στην οποία προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για δύο μήνες, σε όποιος επιχειρήσουν να κινηθούν εκτός της περιφέρειες διαμονής τους.

Ιδιαίτερο πρόβλημα  θεωρείται ο συνωστισμός ατόμων που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες στην Βαρβάκειο Αγορά όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του ιού, με παρουσία αστυνομικών, και έλεγχο της κίνησης πολιτών.