Άραβας οπλισμένος με μαχαίρι φώναζε Allahu Akbar μέσα στο Ναό του Άγιου Παντελεήμονα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού ενημέρωσαν αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν στην περιοχή, πως μέσα στην εκκλησία βρίσκεται ένας άνδρας, που φωνάζει Allahu Akbar ( Ο Θεός είναι μεγάλος).

Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στην χώρα μας, λόγω της σύγκρουσης των Ισραηλινών με την Χαμάς, οι αστυνομικοί αμέσως ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, και στην συνέχεια μπήκαν στην εκκλησία και ακινητοποίησαν τον άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Παλαιστίνιο που βρίσκεται στην χώρα μας με αίτημα ασύλου. Ο άνδρας αυτός κρατούσε το Κοράνι και φώναζε διάφορα στα αραβικά, μεταξύ των οποίων και το Allahu Akbar. Αυτό όμως που κινητοποίησε ακόμη περισσότερο τις αστυνομικές αρχές είναι πως στο σακίδιο που είχε στην πλάτη του βρέθηκε ένα μαχαίρι. Αρχικά προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, απ όπου θα τον παραλάβουν άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να ελεγχθούν με κάθε λεπτομέρεια η ταυτότητα του και η πιθανότητα να πρόκειται για μέλος κάποιας εξτρεμιστικής Ισλαμικής ομάδας.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία από αστυνομικές πηγές, ο άνδρας έχει εισβάλει στον ίδιο Ναό την περίοδο του Πάσχα φωνάζοντας στίχους από το Κοράνι, άλλες δύο φορές συνελήφθη για παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή, ενώ πριν 20 ημέρες συνελήφθη εκ νέου για εμπρησμό σε κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Σε όλες τις περιπτώσεις του επιβλήθηκε διοικητική απέλαση, για άγνωστους όμως λόγους δεν εκτελέστηκε από την Διεύθυνση Αλλοδαπών!!

Του Θάνου Σωτήρη