Τέσσερις κατηγορούμενοι στον Εισαγγελέα για το Μένιος-gate

Τέσσερα άτομα αναμένεται να οδηγηθούν τελικά στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενα για την περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη.

Πρόκειται για τον ίδιο τον παρουσιαστή, δύο άτομα με ποινικό παρελθόν σε υποθέσεις εκβιάσεων και ξυλοδαρμών, και τον αδελφό του ενός από αυτούς που κατηγορείται για υπόθαλψη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αφορά το ενδεχόμενο οι δύο σεσημασμένοι να εκτέλεσαν σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, μία με Καλάσνικωφ και μία με εκρηκτικό μηχανισμό, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει την πολυάριθμη αστυνομική φύλαξη του Φουρθιώτη, για την οποία ακόμη δεν υπάρχει απάντηση για τον λόγο που του διατέθηκε.

Την ημέρα της «επίθεσης» με το Καλάσνικωφ, προηγήθηκαν οι πυροβολισμού εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Ερυθραία, υποθέσεις για τις οποίες προέκυψε πως χρησιμοποιήθηκε το ίδιο πολεμικό όπλο και συμμετείχε τουλάχιστον ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους πλέον ποινικούς, βάση ιχνών και αποτυπωμένων που ανακαλύφθηκαν σε σακίδιο που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Ο τέταρτος που αναμένεται να κατηγορηθεί είναι αδελφός του ενός από τους δύο ποινικούς, στο συνεργείο αυτοκινήτων του οποίου οι δράστες των επιθέσεων έκρυψαν την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνοδούς ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: Sputnik