Τα βίντεο από την απάτη με τα supercars στο “Βενιζέλος”

Ένας από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες εταιρίας ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων στα βόρεια προάστια, και με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, και ένας γυναικολόγος μαιευτηρίου και μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι δυο από τα έξι άτομα στα οποία πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αεροδρομίου. Κατηγορούνται ότι είχαν «στήσει» μια απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών και είχαν ήδη βάλει στην τσέπη τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το astinomiko.gr έχουν καταγραφεί τρία άτομα να περιμένουν την πανάκριβη Bentley με ένα τρέιλερ και στη συνέχεια να το κρύβουν για να το κρατήσουν μακριά από τα βλέμματα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο άλλωστε, σχεδόν συλλεκτικό, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, όπως άλλωστε και οι 200 χιλιάδες ευρώ που θα ήταν η αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία.

Σε άλλο βίντεο έχει καταγραφεί η κλοπή του τελευταίου πολυτελούς οχήματος από το πάρκινγκ του αεροδρομίου. Λιγο νωρίτερα, ο γνωστός γυναικολόγος το είχε αφήσει και επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο. Μέλος του κυκλώματος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, χωρίς να δυσκολευτεί μπαίνει στο πανάκριβο όχημα και μετά από λίγα λεπτά αναχωρεί. Κατευθύνθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου ήταν η αποθήκη – διαλυτήριο. Εκεί, τρεις εργάτες ανέλαβαν να κάνουν το πανάκριβο αυτοκίνητο… βίδες. Του έβγαλαν τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και πολλά από τα ηλεκτρικά του συστήματα.

Στο μεταξύ, ο γυναικολόγος και ιδιοκτήτης κέντρου προγεννητικού ελέγχου δήλωσε την «κλοπή» και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «είχε αγοράσει το αυτοκίνητο αντί 120 χιλιάδων ευρώ από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του». Όμως φαίνεται ότι δεν είχαν υπολογίσει στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε στην αποθήκη μαζί με εκατοντάδες άλλα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αεροδρομίου έβγαλαν… «λαγούς». Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κομπίνα» είχε ξαναγινεί για δυο ακόμα πολυτελή οχήματα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή. Για το ένα είχαν πάρει ήδη ογδόντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση και εκκρεμούσε να εκταμιευθούν περίπου… εκατό χιλιάδες ευρώ για ένα ακόμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, 4 δίκυκλα, τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας, κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Γι όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους».

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του γνωστού ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τα πολυτελή αυτοκίνητα, σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.