Τα επεισόδια στη Μόρια “φρέναραν” τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Σε εκκρεμότητα οι τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιαρχών

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο και οι εντάσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα και στην Χίο, με τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια από μεγάλες ομάδες μεταναστών που φιλοξενούνται στις δομές των νησιών, προκάλεσαν την μεγάλη καθυστέρηση στις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ενώ χθες Δευτέρα κρίθηκαν Αντιστράτηγοι και Υποστράτηγοι και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι, σήμερα που αναμένονταν από νωρίς το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τις τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιαρχών και μέχρι το απόγευμα και οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών, επικράτησε πλήρης σιωπή!

Και βέβαια λόγω του άγχους και της αναμονής των ανώτατων αξιωματικών που περιμένουν τις τοποθετήσεις τους, στους διαδρόμους της Κατεχάκη αναπτύχθηκαν και τα σχετικά σενάρια παραφιλολογίας για την καθυστέρηση.

Γεγονός είναι ότι το πρωί έγιναν μερικά τηλεφωνήματα σε συγκεκριμένους επικεφαλής υπηρεσιών για να μετακινηθούν και μάλιστα υπήρξαν σε μερικές περιπτώσεις έντονες αρνήσεις που προκάλεσαν και τις σχετικές καραμπόλες και μετακινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο και το αντίστροφο.

Όμως τελικά η καθυστέρηση λήψης των τελικών αποφάσεων και των σχετικών υπογραφών δείχνει να οφείλεται, όπως μας λένε πηγές τη Κατεχάκη, στον συναγερμό που έχει σημάνει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στην Λέσβο και την Χίο.

Θάνος Σωτήρης