Τα μηνύματα στο 13033 πρόδωσαν τα μέλη της μεγάλης σπείρας ναρκωτικών στην Κόρινθο

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Κορίνθου προσπαθούσαν να αποκαλύψουν τις ταυτότητες των αρχηγικών μελών τεσσάρων συμμοριών, που διακινούσαν ναρκωτικά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sputnik, είχαν καταφέρει να «ακούν» μέσω του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων της ΕΛ.ΑΣ. κάποιους από αυτούς, όμως δεν γνώριζαν ποιοι είναι, μιας και χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά» δηλαδή συσκευές και κάρτες sim καταχωρισμένες με ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ήρθε όμως η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα ελεγχόμενης μετακίνησης με αποστολή μηνυμάτων στο 13033 και οι διακινητές ναρκωτικών, που προσπαθούσαν να ταυτοποίησουν οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να στέλνουν με sms τα στοιχεία της ταυτότητας τους και την διεύθυνση τους. Και έτσι εντοπίστηκαν οι πρώτοι δέκα, κάτοικοι οικισμού στα Εξαμίλια Κορινθίας, ανοίγοντας την υπόθεση που κατέληξε στην σύλληψη τριάντα τριών ατόμων, όλοι από τον ίδιο οικισμό, και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δεκάδων ακόμη που αναζητούνται.

Το astinomiko.gr επικοινώνησε με έναν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, τον ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος δήλωσε για την σοβαρή αυτή υπόθεση: «Πέραν της αρχικής αίσθησης το εν λόγω αποδεικτικό υλικό τελικώς απέχει πάρα πολύ από το να δικαιολογήσει τον  χαρακτηρισμού του ως δράση 4 εγκληματικών οργανώσεων παράλληλων με διάφορες υποομάδες! Πέραν της καταφανούς εμπλοκής πολύ λίγων κατηγορούμενων, οι περισσότερες πράξεις αποδίδονται με αυθαίρετες ερμηνείες τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, και πολύ περισσότερο αναιτιολόγητες και αναπόδεικτες χρεώσεις τηλεφωνικών αριθμών που δεν συναντώνται στο υπάρχον αποδεικτικό υλικό! Αναμένουμε αυτά τα κενά να συνεκτιμηθούν»