Τη Μόρια επισκέφθηκε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε σήμερα στην Μυτιλήνη για να ενημερωθεί για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής που είναι πλέον στην αρμοδιότητά του.
Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι που αναχώρησε, επιθεώρησε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ. Στη συνέχεια συγκάλεσε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι αρμόδιοι φορείς για την διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Στη δομή της Μόριας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με πρόσφυγες και περπάτησε στις εγκαταστάσεις, ώστε να έχει ο ίδιος εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων προσφύγων που ζουν εκεί. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα, με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων, στην πλειοψηφία τους Αφγανών, που είχαν φτάσει στο ΚΥΤ εκείνη την ώρα.

Στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής, που φιλοξενεί σήμερα περίπου 1.200 αιτούντες άσυλο.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε “εντυπωσιασμένος από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί”.