Τις νέες ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τους 1.500 νέους Ειδικούς Φρουρούς, που στελέχωσαν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ, την νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση των νέων αστυνομικών που ήδη έχουν αρχίσει να περιπολούν σε πολλές περιοχές της Αττικής, έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον χώρο όπου εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεγαλύτερο μέρος από τους 1.500 νέους Ειδικούς Φρουρούς θα τοποθετηθούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε, της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων ειδικών φρουρών.

Με αφορμή όμως το ότι η ομάδα «Δίας» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.