Τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο; – Περίεργες αλλαγές και πολλές καταγγελίες

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην Κατεχάκη, μια σειρά περίεργων αλλαγών στην λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και συμπεριφορές προς αξιωματικούς, από την νέα διοίκηση, που απ ότι λένε πηγές ενημέρωσης του astinomiko.gr, προκαλούν αντιδράσεις και σχόλια στο σύνολο του προσωπικού.

Το βασικότερο θέμα, που λογικά πρέπει να έχει απασχολήσει προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  είναι η κατάργηση της ειδικής ομάδας ασφαλείας, η οποία σε όλο το διάστημα που λειτούργησε είχε σημειώσει σημαντικότατες και συνεχείς επιτυχίες, τόσο εναντίον των κυκλωμάτων που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες αεροπορικώς στην Κεντρική Ευρώπη, όσο και οργανωμένων κυκλωμάτων κλεπτών, που ρήμαζαν τους ταξιδιώτες στις αίθουσες αναμονής.

«Και θα πρέπει λογικά να έχει απασχολήσει η αλλαγή αυτή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», λένε οι συνομιλητές του astinomiko.gr, «διότι ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε συγκεκριμένα πρόσωπα λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες δράσεις με τις συγκεκριμένες επιχειρησιακές ομάδες»! Μάλιστα τότε -λένε οι ίδιες πηγές- ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε τονίσει στην τότε διοίκηση ότι ήθελε να μην υπάρχει καμία σκιά στην ιδιαίτερα ευαίσθητη αυτή υπηρεσία, που η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν σκιάστηκε και μάλιστα με βαριά νέφη!!

Και δεν είναι μόνο η διάλυση της συγκεκριμένης ειδικής ομάδας που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αλλά και το γεγονός ότι τα στελέχη που τις δημιούργησαν και τις λειτούργησαν με επιτυχία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο «εδιώχθησαν». Σαν παράδειγμα αναφέρουν ο πηγές αξιωματικό στην ετήσια αξιολόγηση του οποίου, δύο Στρατηγοί τον έκριναν άριστο με τον μέγιστο βαθμό απόδοσης σε όλα τα πεδία αξιολόγησης, βάζοντας του τον βαθμό 100, ενώ ο νέος Διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροδρομίου, τον έκρινε με βαθμό 85, έχοντας στα σχόλια, του κάθε πεδίου κρίσης, τα ακριβώς αντίθετα επιχειρήματα με τους δύο Στρατηγούς!! Κάτι που σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη δείχνει πως υπήρξε συγκεκριμένος λόγος υποβαθμολόγησης του συγκεκριμένου αξιωματικού, τον οποίο -παρενθετικά- θωρούν εξαίρετο στην δουλειά του.

Ο προβληματισμός που επικρατεί τώρα σε όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο των όσων συμβαίνουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας του «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι το γιατί διαλύθηκε η ειδική αυτή ομάδα που είχε συνεχείς επιτυχίες στην διακίνηση παράνομων μεταναστών, το λαθρεμπόριο και κάθε είδους έκνομη δραστηριότητα μέσω του αεροδρομίου, και βεβαίως γιατί «διώκονται» με τέτοιους τρόπους οι αξιωματικοί που την δημιούργησαν.