Το αυτονόητο στην Ελλάδα είναι ζητούμενο, και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας!

Έκπληξη προκάλεσε πριν από λίγες μέρες η πρόσληψη Τεχνικού Ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις, όπου στεγάζεται το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε… τεχνικός ασφαλείας σε ένα κτήριο που θεωρείται από τα καλύτερα που χρησιμοποιεί η δημόσια διοίκηση.

Ο λόγος για το κτήριο «Φάρος» όπου πραγματικά οι συνθήκες εργασίας για τους περίπου πεντακόσιους εργαζόμενους είναι πολύ καλές και λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Την πρόσληψη του Τεχνικού Ασφαλείας δημοσιοποίησε η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) προχωρώντας όμως ένα βήμα παρακάτω.

«Αναμένουμε πλέον την πρόσληψη, αντιστοίχως, Τεχνικών Ασφαλείας (και Ιατρών εργασίας) και για το σύνολο των διακοσίων και πλέον Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια, προκειμένου η Ηγεσία να πάψει να είναι έκθετη έναντι της ισχύουσας νομοθεσίας».

Είπαμε, το αυτονόητο δεν είναι… αυτονόητο αλλά ζητούμενο.