Το μυστικό του φονικού στις Σπέτσες – Τι δείχνουν οι έρευνες

Μια ποσότητα χασίς, ένα πιστόλι και οι μαρτυρίες μιας παρέας νέων από τις Σπέτσες, είναι τα στοιχεία βάση των οποίων οι αστυνομικοί προσπαθούν να φωτίσουν τους λόγους που οδήγησαν στην δολοφονία ενός 26χρονου Σπετσιώτη, με κατηγορούμενο έναν 22χρονο με τον οποίο στο παρελθόν έκανε στενή παρέα.

Η υπόθεση αυτή άνοιξε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν το θύμα μεταφέρθηκε από φίλους του στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, όπου δήλωσαν ότι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο, σε μια στροφή στην περιοχή Αγριόπετρες, στο πίσω μέρος των Σπετσών.

Δυστυχώς ο 26χρονος υπέκυψε και από την Ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Έτσι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, κατά την οποία οι αστυνομικοί πήραν δύο καταθέσεις οι οποίες περιέγραφαν λογομαχία, καταδίωξη και τον θανάσιμο τραυματισμό, από τον 22χρονο.

Ο κατηγορούμενος, συνελήφθει και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Τόσο κατά την προανάκριση όσο και κατά την εξέτασή του από τον εισαγγελέα, αρνήθηκε πως έχει σχέση με τον θάνατο του 26χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο δωμάτιο του κατηγορούμενο βρέθηκε ποσότητα χασίς, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό όπλο ρέπλικα. Οι καταθέσεις που τον έφεραν στην θέση του κατηγορούμενου, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο 22χρονος αρχικά απείλησε το θύμα με πιστόλι και στην συνέχεια τον έπληξε με το μαχαίρι στην κοιλιά. Ο 26χρονος προσπάθησε να διαφύγει με την μοτοσυκλέτα του, αλλά λόγω του τραύματος έπεσε λίγα μέτρα μακρύτερα.

Το σημείο αυτό είναι σε κοντινή απόσταση από την περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Αυτό που προσπαθούν να ανακαλύψουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πειραιά, είναι ο λόγος για τον οποίο θύμα και κατηγορούμενος είχαν διαφορές, τέτοιες μάλιστα που να οδηγήσουν σε θάνατο.

Η οικογένεια του 22χρονου διατηρεί εξοχική κατοικία στις Σπέτσες, όπου και πήγαν από τις αρχές Νοέμβρη για να περάσουν εκεί την περίοδο του lockdown, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο πατέρας του ήταν καθηγητής το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου, ενώ και ο ίδιος είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.