Το σχέδιο της Ασφάλειας για τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

Το σύνολο των τμημάτων της ασφάλειας επιστρατεύονται για την ανακάλυψη των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.  Στον δέκατο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας ολοκληρώνεται μια τεράστια επιχείρηση με στόχο «να γυρίσει η νύχτα ανάποδα» μέχρι που να βρεθούν οι κατάλληλες πληροφορίες, αποκάλυψε στο Sputnik ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους επικεφαλής των διωκτικών αρχών, αλλά και για την πολιτική ηγεσία την Κατεχάκη, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι μόνο ο άγριος και άδικος χαμός ενός ανθρώπου. Έχει ένα βαθύτερο συμβολικό μήνυμα που προέρχεται μέσα από τα σπλάχνα της ελληνικής μαφίας: «εμείς θα σκοτώνουμε όποιον θέλουμε και όποιον μας ενοχλεί». Ένα μήνυμα που σαφώς έχει πολλούς αποδέκτες.

Όμως, το να βγουν τα δολοφονικά πιστόλια έξω από τον κύκλο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών και να στραφούν εναντίον δημοσιογράφων ή και αστυνομικών, δικαστικών ή πολιτικών στην συνέχεια, μεταφέρει την δυναμική του οργανωμένου εγκλήματος ένα βήμα παραπέρα. Ένα βήμα προς τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που βιώνουν χώρες της Λατινικής Αμερικής και παλιότερα η Σικελία.

Έχοντας ως βάση των σχεδιασμών τους αυτά τα δεδομένα που προκύπτουν από την απίστευτη δολοφονία του δημοσιογράφου, τα στελέχη της ασφάλειας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης οργανώνουν μια σαρωτική επιχείρηση με στόχο όλες τις οργανωμένες συμμορίες και ομάδες ποινικών, σε όποιον χώρο της παρανομίας και αν δραστηριοποιούνται.

Πέρα από το δυναμικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών, του Εκβιαστών, του Τμήματος Διαρρηκτών, ακόμη και των ΟΠΚΕ, θα πραγματοποιούν συνεχείς εφόδους, προσαγωγές, ανακρίσεις, και αν προκύψουν και συλλήψεις, βάση ενός «χάρτη» συμμοριών και κακοποιών που ήδη έχουν στην διάθεσή τους. Άλλωστε οι μεγάλες σπείρες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν στην χώρα μας, δεν περιορίζουν την δράση τους σε ένα αντικείμενο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα γι’ αυτές σε όλα τα τμήματα της ασφάλειας.

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του Sputnik, όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη στην διάθεσή τους τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών, για τουλάχιστον τρείς δολοφονίες και μία απόπειρα,  τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Και αυτό γιατί ο ίδιος ο Γιώργος Καραϊβάζ σε κείμενα του σχετικά με την διαφθορά, έχει αναφέρει πως με δύο από αυτούς διατηρούσε στενές σχέσεις και αποτελούσαν «πηγές» του μέσω των οποίων «ανακάλυψε την έκταση της διαπλοκής και της ροής του μαύρου χρήματος», θέμα με το οποίο είχε ασχοληθεί σε πολλά ρεπορτάζ του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μια τέτοια «σάρωση» των εγκληματικών ομάδων της Αττικής, σε συνδυασμό με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πάνω στα στοιχεία που έχουν προκύψει και προκύπτουν από τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δύο αδίστακτοι δολοφόνοι, θα αποδώσουν γρήγορα πληροφορίες για την ταυτότητα τους.

ΠΗΓΗ: Sputnik