Νέο περιστατικό ανήλικης βίας με αρνητικές πρωταγωνίστριες τρεις έφηβες και θύμα μια 14χρονη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (5/5) η 14χρονη δέχθηκε επίθεση έξω από σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από δύο συνομήλικές της και μια 16χρονη.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 14χρονη, μετά το τέλος των μαθημάτων σε Γυμνάσιο της Μενεμένης, οι δύο 14χρονες και μία 16χρονη την πλησίασαν εκτός του σχολικού χώρου και τη χτύπησαν, ενώ μία εξ αυτών βιντεοσκοπούσε την επίθεση με κινητό τηλέφωνο.
Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από τις Αρχές προκειμένου να εξετασθεί από αρμόδια Υπηρεσία.
Το 14χρονο θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ οι δύο 14χρονες και η 16χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Σε βάρος των τριών ανήλικων κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.
Σημειώνεται πως συνελήφθησαν και δύο μητέρες των δράστιδων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν τρείς (3) ανήλικες ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.
Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, μεσημβρινές ώρες της 05-05-2025, στην περιοχή της Μενεμένης, οι προαναφερόμενες κοπέλες προσέγγισαν συνομήλική τους και της επιτέθηκαν προκαλώντας της σωματικές βλάβες με χρήση σωματικής βίας, ενώ μία εξ’ αυτών βιντεοσκοπούσε κάποιες από τις πράξεις.
Κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να εξετασθεί από αρμόδια Υπηρεσία.
Η παθούσα μετέβη σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.
Συνελήφθησαν επίσης και δύο κηδεμόνες των δράστιδων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία έχει υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.