Τριανταπεντάχρονος οπαδός της ΑΕΚ εξετάζεται για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Πρόσωπο κλειδί για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, κατά την διάρκεια συμπλοκής οπαδών της ΑΕΚ με οργανωμένους Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, θεωρείται 35χρονος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής.

Η σύλληψή του έγινε βάση καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, ποινής φυλάκισης 12 μηνών, η οποία είναι εκτελέσιμη, και οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Η ποινή αυτή του επιβλήθηκε για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που είχαν προκληθεί στον Βόλο το 2017, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Τον συγκεκριμένο 35χρονο όμως, αναζητούσαν ήδη οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Από τις έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει αλλά και από οπτικό υλικό που είχαν συλλέξει από κάμερες και  κινητά τηλέφωνα, διαπίστωσαν πως ο 35χρονος κινήθηκε μαζί μ τον Κατσουρή προς το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι πιο άγριες συμπλοκές με τους Κροάτες, και στο οποίο δέχθηκε την θανάσιμη μαχαιριά το θύμα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως σε ένα από τα βίντεο που αναλύθηκαν ο 35χρονος φαίνεται να κρατά μαχαίρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο 35χρονος παραδέχθηκε στην Ανακρίτρια που τον κάλεσε μετά την σύλληψή του βάση της καταδικαστικής απόφασης, αλλά για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας, πως είχε ένα ασημί μαχαίρι και πως συμμετείχε στις συγκρούσεις με τους Κροάτες.

Ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ήδη πάρει δείγμα γενετικού υλικού από τον 35χρονο, το οποίο θα συγκριθεί με τα «ορφανά» δείγματα που έχουν εντοπιστεί σε τρία μαχαίρια, δύο από τα οποία είχαν και ίχνη αίματος του Μιχάλη Κατσουρή.

Του Θάνου Σωτήρη