Υπόθεση Πάτρας: “Όλα δείχνουν πνιγμό για την Ίριδα και την Μαλένα”

«Και στην περίπτωση της Μαλένας βρισκόμαστε μπροστά σε εγκληματική ενέργεια. Ο μηχανισμός θανάτου της είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν της Τζωρτζίνας. Στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν ανιχνεύτηκε  κεταμίνη. Το σύνολο των δεδομένων που υπήρχαν επανεξετάστηκαν με απόλυτη προσοχή και δείχνουν ασφυκτικό θάνατο. Αυτό που μένει τα πιστοποιηθεί είναι ο τρόπος που προκλήθηκε. Αν ήταν δηλαδή πνιγμός με τα χέρια ή άλλου είδους».

Με αυτά τα λόγια στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. με απόλυτη γνώση των έρευνών για την φρικτό χαμό των τριών αδελφών από την Πάτρα, περιγράφει στην Realnews τα ιατροδικαστικά ευρήματα που αποτελούν την βάση για την νέα έρευνα που ξεκινά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η επανεξέταση όλων των στοιχείων που είχαν προκύψει από την αρχική ιατροδικαστική εξέταση, οι φωτογραφίες τα πορίσματα, οι υποσημειώσεις, αλλά και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για την Μαλένα, που υπέκυψε στις 13 Απριλίου 2019 μόλις τριάμισι ετών, αποτέλεσε αντικείμενο για την άτυπη ομάδα των Ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά που πήραν όλους τους σχετικούς φακέλους και επανεξέτασαν  -και εργαστηριακά- τα δεδομένα. Από την πρώτη στιγμή οι ιατροδικαστές θεωρούσαν πως η περίπτωση της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έχασε την ζωή του κάτω από περίεργες συνθήκες, θα ήταν ο «οδηγός» και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών. Τα αποτελέσματα όμως των εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η ανίχνευση δηλαδή της κεταμίνη σε τεράστιες ποσότητες στο αίμα της, επέσπευσαν τις προανακριτικές έρευνες και έφεραν την Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Εισαγγελέα.

Όμως πλέον και οι ιατροδικαστικές έρευνες για την Μαλένα δείχνουν εγκληματική ενέργεια και αναμένεται να πυροδοτήσουν μια νέα δικογραφία από την Ασφάλεια για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Και αυτή την υπόθεση, αλλά και της μικρότερης αδελφής, της μόλις 6 μηνών Ίριδας που υπέκυψε στις 21 Μαρτίου 2021 μέσα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, την χειρίζεται η ίδια ομάδα αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ερευνητική τακτική που θα ακολουθήσουν θα είναι η ίδια με αυτή που ακολούθησαν για την δολοφονία τα Τζωρτζίνας.

Αφού συγκεντρώσουν τις επίσημες απαντήσεις από τις Ιατροδικαστικές υπηρεσίες και τα βιολογικά εργαστήρια, αλλά και τους ιατρικούς φακέλους των κοριτσιών, θα λάβουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, είτε αυτοί είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, είχε άλλα πρόσωπα που είχαν επαφή με τα θύματα τα μοιραία χρονικά διαστήματα. Ειδικά για την περίπτωση της Ίριδας βασικός μάρτυρας θα είναι η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας όταν το βρέφος βρέθηκε νεκρό, αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν την Ίριδα στο Νοσοκομείο. Οι ανακρίσεις αυτές θα γίνουν πλέον σε απόλυτο συσχετισμό με τα ευρήματα των επιστημόνων.

ΠΗΓΗ: Realnews – Θάνος Σωτήρης