Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη – Προσήχθη ύποπτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη.

Οι πύρινες γλώσσες ξεπήδησαν κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν για να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ανέμους πολλών μποφόρ.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε από προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή έτσι γύρω στη μία τη νύχτα, στην περιοχή επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, μαζί φυσικά με εθελοντές της περιοχής.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης λίγο μετά τη 1 τη νύχτα.

Η αστυνομία έκανε προληπτικά εκκένωση γειτονιών, κοντά στην εστία της φωτιάς, με χρήση μεγάφωνων, απομακρύνοντας κατοίκους από την περιοχή  του Κάστρου.

Επίσης έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Χάρη στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών και στην κινητοποίηση και των ΟΤΑ της περιοχής, παρά τις ισχυρές ριπές του ανέμου, που έφθαναν σε ένταση και τα 8 μποφόρ, αντιμετωπίστηκε γρήγορα η φωτιά, με περιορισμό του ενεργού μετώπου και απάλειψη του κινδύνου για ζωές και περιουσίες, όπως ανέφερε, γύρω στη 01:30 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, προσήχθη από αστυνομικούς, μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός, ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.

Στην περιοχή έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα μείνουν όλη τη νύχτα στην περιοχή, προκειμένου να σβήσουν τελείως κάθε εστία και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ