Φέσωσαν 15,5 εκατομμύρια τον ΕΦΚΑ – Πως έστησαν την κομπίνα οι δράστες

Με την μέθοδο της «μεταφοράς» των εργαζομένων σε εταιρίες φαντάσματα, οι υπεύθυνοι εταιρίας σεκιούριτι είχαν καταφέρει να «φεσώσουν» το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε δεκατέσσερα χρόνια.

Η κομπίνα που είχαν στήσει ανακαλύφθηκε από τους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, όταν σε άλλες υποθέσεις που είχαν χειριστεί στο παρελθόν, έβρισκαν ονόματα προσώπων και εταιριών-μαϊμού συχνά μπροστά τους.

Έτσι ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα και ξεκίνησαν νέα έρευνα που οδήγησε στην συγκεκριμένη εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κόλπο λειτουργούσε ως εξής: οι υπεύθυνοι της εταιρίας προσελάμβαναν το προσωπικό τους στις εταιρίες φαντάσματα που είχαν στήσει, δέκα συνολικά, τους ασφάλιζαν κανονικά σε αυτές, αλλά ουδέποτε κατέβαλαν τα ποσά της ασφάλισης στον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι απολύονταν από την μία εταιρία και προσλαμβάνονταν στην επόμενη …κυκλικά, με αποτέλεσμα ΕΦΚΑ και ΔΥΟ να μην μπορούν να βρουν το υπεύθυνο και να απαιτήσουν τα ποσά των ασφαλειών και ΦΜΥ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.

Η συγκεκριμένη εταιρία, παρόλο που ουσιαστικά δεν φαινόταν να έχει το προσωπικό που χρησιμοποιούσε, είχε κλείσει συμβόλαια με ΠΑΕ για ασφάλεια γηπέδων, αλλά και σούπερ μαρκετ και πολυκαταστήματα.