Χειροπέδες στα «μωρά» για τις ληστείες με… κουζινομάχαιρο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Όσο καιρό τους κυνηγούσαν, ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με δυο νεαρούς σε ηλικία. Γι αυτό το λόγο οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους είχαν δώσει την κωδική ονομασία «ΤΑ ΜΩΡΑ». Όταν τους πέρασαν χειροπέδες, αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο. Μόλις πριν από λίγο καιρό οι δυο συλληφθέντες, είχαν ενηλικιωθεί…

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που φέρνει στην δημοσιότητα το astinomiko.gr οι 19χρονοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, κρατούν δυο μαχαίρια. Έμειναν στο εσωτερικό του πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών μόλις 15 δευτερόλεπτα και έφυγαν κρατώντας στα χέρια τους το συρτάρι της ταμειακής μηχανής ενώ ο ιδιοκτήτης τους κοιτούσε ανήμπορος να αντιδράσει. Την ημέρα που συνελήφθησαν φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «έπαιρναν μαχαίρια από την κουζίνα του σπιτιού τους λίγο πριν από κάθε επίθεση καθώς δεν είχαν πρόσβαση σε άλλο αντικείμενο για να απειλούν τα θύματα τους».

Το δίδυμο με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά «χτυπούσε» στόχους που ήξερε ότι θα έβρισκε χρήματα όπως πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και περίπτερα. Μάλιστα, σε μια περίπτωση η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο εσωτερικό ενώ την ίδια στιγμή οι νεαροί άρπαζαν σοκολάτες και πατατάκια από τα ράφια. Τα «ΜΩΡΑ» δεν έκαναν πίσω ούτε την στιγμή που κατάλαβαν, σε ένα από τα χτυπήματα τους, ότι η έντρομη γυναίκα που λήστευαν ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για τρεις επιθέσεις που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο στις περιοχές του Ηρακλείου και του Μενιδίου ωστόσο εκτιμούν ότι «ΤΑ ΜΩΡΑ» είχαν κάνει και άλλες ληστείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να υποστήριξαν ότι «το κάναμε γιατί αντιμετωπίζαμε σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα». Ο 19χρονος Έλληνας ήταν με «καθαρό» ποινικό μητρώο ενώ ο συνεργός του είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές.

Δείτε τα βίντεο: