Χτυπούσαν άγρια ηλικιωμένες για να τις ληστέψουν

Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν κοντά σε λαϊκή αγορά στα Πατήσια, οδήγησε στην σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού, που μαζί με έναν συνεργό του, λήστευαν με ιδιαίτερη σκληρότητα ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι δράστες κυκλοφορούσαν κοντά σε σταθμούς του Ηλεκτρικού, σε λαϊκές αγορές και εκκλησίες, παρακολουθώντας υποψήφιους “στόχους”. Επέλεγαν τα θύματά τους ανάμεσα σε ηλικιωμένες γυναίκες και τις ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια τους. Όταν εκείνες άνοιγαν τις κεντρικές εισόδους, τις χτυπούσαν άγρια με κλωτσιές και γροθιές. Άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα και εξαφανίζονταν.

Οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θεώρησαν ύποπτο τον 42χρονο και μετά από καταδίωξη τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με τον συνεργό του, είχαν ληστέψει τέσσερις γυναίκες. Ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν άλλες δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζονται.