Χωρίς τους έξι Αντιστρατήγους η πρώτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη!

Του Θάνου Σωτήρη

Χωρίς τον Αρχηγό και τους Αντιστράτηγους της κορυφής της ηγεσίας της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα από πλευράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως ο σχεδιασμός του για την επόμενη ημέρα της «επιχείρησης ασφάλειας» που εξήγγειλε λίγες ώρες νωρίτερα, δεν συμπεριλαμβάνει κανέναν από αυτούς.

Πρακτικά δηλαδή αναμένεται να γίνουν έκτακτες κρίσεις, αφού προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα της Κατεχάκη χωρίς να συμμετέχει ο Αρχηγός, ο Υπαρχηγός και οι άλλοι τέσσερεις Αντιστράτηγοι, οι οποίοι ελέγχουν ολόκληρο τον μηχανισμό της Αστυνομίας στη χώρα.

Στην σύσκεψη αυτή, υπό τους Χρυσοχοΐδη, Οικονόμου και Κουμουτσάκο, συμμετείχαν οι Υποστράτηγοι Κλαδάρχες Ασφάλειας, Τάξης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αλλοδαπών και προστασίας Συνόρων, και οι Υποστράτηγοι επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ με τίτλο «Σε πρώτο πληθυντικό, αλλά αδειάζει τα γραφεία και τις VIP υπηρεσίες, ο Χρυσοχοΐδης», βασικό αντικείμενο της σύσκεψης απετέλεσε η αναδιάταξη των δυνάμεων και του προσωπικού της Αστυνομίας, σε πρώτη φάση στην Αττική, και στην συνέχεια σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους αξιωματικούς να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη δύναμη από γραφεία επιτελείων και VIP υπηρεσίες, όπου «λιμνάζει» προσωπικό χωρίς ουσιαστική προσφορά, και να ενισχύσουν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ., την Άμεση Δράση, τα ΜΑΤ, και τις υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που αφορά τον πολίτη.