Ψάχνει το “ταμείο” της σπείρας delivery κοκαΐνης η Δίωξη Ναρκωτικών

Μέχρι και Κινέζους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, είχε στο τεράστιο πελατολόγιο της η σπείρα που πραγματοποιούσε delivery κοκαΐνης και εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει στην δικογραφία εκατοντάδες τηλεφωνικές επαφές και συνομιλίες με πρόσωπα της show bizz, διαφημιστές, δικηγόρους, αλλά και αθλητές.

Το μεγάλο τους πρόβλημα όμως είναι το ότι δεν κατόρθωσαν να βρούν τα χρήματα που εισέπρατταν οι διακινητές του κυκλώματος, και προωθούσαν καθημερινά προς την …ηγεσία. Ποσά που ήταν πολύ μεγάλα και εάν είχαν βρεθεί θα ήταν ακόμη ένα βασικό στοιχείο για την έκταση της δραστηριότητας της σπείρας.

Ομάδες της Δίωξης Ναρκωτικών ερευνήσαν διάφορα οικήματα που είχε η ηγετική ομάδα του κυκλώματος, από την Καλλιθέα μέχρι και το Αλεποχώρι, όπου ανακάλυψαν εξοχική κατοικία με κήπο και κοτέτσι, όμως πουθενά δεν βρήκαν την καβάτζα με τις εισπράξεις που αναζητούσαν.

Τώρα που η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι έχουν καταγραφεί στην δικογραφίας ως πελάτες του κυκλώματος

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο γυναικών με συγγενική σχέση, που κατηγορούνται, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στο astinomiko.gr : «Πρόκειται για μια ακόμα δικογραφία συνομιλιών και όχι φυσικής επιτήρησης. Οι δυο εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται. Μάλιστα, η μια ζητεί στην όποια συμμετοχή της να αναγνωριστεί η ιδιότητα της τοξικομανίας της ως επικουρικός ισχυρισμός. Σε κάθε περίπτωση έχουμε άρνηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ».