Ψάχνουν τον ρόλο της συντρόφου του ληστή της Μητροπόλεως

Τον ρόλο της γυναίκας που ήταν στο ταξί μαζί με τον ληστή της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την άκρως επιτυχημένη σύλληψη του ζευγαριού στην λεωφόρο Κατεχάκη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μέρα μεσημέρι και ενώ ήταν οπλισμένοι σαν «αστακοί», οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών ανέλαβαν να βρουν τι συνδέει τους δυο συλληφθέντες. Το γεγονός πως παρά την βραχύχρονη γνωριμία τους, η 34χρονη μετέφερε το σάκο με τον οπλισμό, κάνει τους αστυνομικούς να υποψιάζονται πως πιθανόν να υπήρχε και άλλου είδους σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, οι δυο τους είχαν γνωριστεί εδώ και λίγες μέρες και έμεναν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει μέσω γνωστής πλατφόρμας στην περιοχή Ελληνορώσσων τις τελευταίες δυο – τρεις μέρες. Όμως για τους αστυνομικούς τώρα ξεκινά ένα δεύτερο πεδίο ερευνών. Θα μελετήσουν τα βίντεο των τριών ληστειών, και όχι μόνο, για τις οποίες κατηγορείται ο 33χρονος θέλοντας να διαπιστώσουν την πιθανή σχέση της.

«Θέλουμε να δούμε αν η γυναίκα αυτή είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου κατά την διάρκεια των ληστειών ή κατόπτευσης του χώρου πριν τις επιθέσεις» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση. Στο παρελθόν η 34χρονη είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και εκδιδόμενων προσώπων αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για υποθέσεις ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του Βόλου.

Όσον αφορά τον συνεργό του 33χρονου, τα στοιχεία του είναι γνωστά και αναζητείται. Φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών για υποθέσεις κλοπών και ληστειών. Οι αστυνομικοί εμφανίζονται σίγουροι ότι και στις τρεις ληστείες για τις οποίες κατηγορείται ο 33χρονος είχε για συνεργό τον καταζητούμενο. Επίσης, μετά από λεπτομερή μελέτη των βίντεο έχουν καταλήξει ότι σε όλες τις ληστείες το «δίδυμο» χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο Καλάσνικωφ και όχι ένα αυτόματο όπλο MP5 όπως είχε αρχικά ειπωθεί για την ληστεία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Ο 33χρονος αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί και αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες: