Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

«Αυτή η σοβαρότατη υπόθεση ήταν σαν να ήθελε να βγει από μόνη της και οι τρείς κατηγορούμενοι σαν να ήθελαν να συλληφθούν». Με αυτό το ειρωνικό σχόλιο στέλεχος της Κατεχάκη που έχει πλήρη γνώση των ερευνών που οδήγησαν στην σύλληψη των Βαγγέλη Σταθόπουλου και Διονύση Μπάκα, και την αποκάλυψη της ταυτότητας του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, ως μελών της τρομοκρατικής ομάδας «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αποκαλύπτει στην Realnews ένα απίστευτο παρασκήνιο, πίσω από την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ταυτότητα του κατηγορούμενου στο παρελθόν για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αρχηγού της πλέον σκληρής ομάδας «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια, ήταν γνωστή στις αρχές από τις πρώτες ώρες μετά την ένοπλη ληστεία στον Χολαργό. Το αίμα που άφησε πίσω του, τραυματισμένος από τον συνεργό του, χτύπησε συναγερμό στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ενημερώθηκε αμέσως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και από εδώ ξεκίνησε το απίστευτο παρασκήνιο. Σε πρώτη φάση οι επικεφαλής της ΔΑΕΕΒ, αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή ενημέρωσης, αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση λέγοντας ότι είναι μια κοινή ληστεία που συμμετείχε ένας αναρχικός και θα έπρεπε να την ερευνήσει η Ασφάλεια. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος ουσιαστικά επέβαλε στην ΔΑΕΕΒ να ξεκινήσει τις έρευνες. Τα απίστευτα λάθη των δύο τρομοκρατών – ληστών, οδήγησαν τους έμπειρους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής πολύ σύντομα στο διαμέρισμα του Διονύση Μπάκα, στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, και αυτός με την σειρά του και με το …κλειδί του, στην «γιάφκα» της ομάδας στην Κυψέλη, την οποία εκκένωσαν άρον άρον μετά την ληστεία και τον τραυματισμό του Χατζηβασιλειάδη και φυσικά και στον Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί και ο Χατζηβασιλειάδης, για τον οποίο μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν ότι το τραύμα του είναι σοβαρό και κινδυνεύει η υγεία του. Πληροφορίες και καταθέσεις τον ήθελαν να κρύβεται σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και έτσι η Αντιτρομοκρατική οργάνωσε ένα πλέγμα περιπολιών και παρακολουθήσεων προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου εντόπισαν ένα «βανάκι» να φεύγει από την περιοχή και θεωρώντας ότι μετέφερε τον τραυματισμένο καταζητούμενο το ακολούθησαν. Όμως κατέληξαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου οι επιβάτες του «βαν» επιχείρησαν να τα κάψουν. Και μάλιστα ήταν 12 κουκουλοφόροι οι οποίοι όχι μόνο διέφυγαν από τους άνδρες της ΔΑΕΕΒ, εμβολίζοντας τα οχήματά τους, αλλά εξαφάνισαν και το «βαν» μέσα στα Εξάρχεια. Και φυσικά μετά από όλο αυτό τον «θόρυβο» χάθηκαν και τα ίχνη του Χατζηβασιλειάδη!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Realnews