Συλλήψεις προσφύγων στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο

Στη σύλληψη 74 προσφύγων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προχώρησαν την Τετάρτη οι λιμενικές Αρχές στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, στην Πάτρα χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν 42 αλλοδαποί πρόσφυγες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου, καθώς σε έλεγχο που έγινε στον βόρειο λιμένα, πριν από τον απόπλου πλοίου με προορισμό την Σάμη Κεφαλληνίας, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 32 πρόσφυγες προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ζακύνθου για το Μπρίντιζι της Ιταλίας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού και ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών αρχών για την προσωρινή φιλοξενία τους στο νησί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Παναγούλας.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και η προϊσταμένη του Τμήματος, Μαρία Μουζάκη, φρόντισαν για ό,τι χρειαζόταν για την παραμονή τους στο κλειστό, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, προσέφερε φαγητό και νερό.