Την ύπαρξη μίας δραστικής ουσίας, την ολανζεπίνη (Zyprexa) τόσο στα ούρα όσο και στο αίμα του Βασίλη Καλογήρου έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με το LIVENEWS, αυτή η ουσία, η ολανζεπίνη εντοπίστηκε ότι ήταν σε φάση απέκκρισης, που σημαίνει ότι είχε λάβει το φάρμακο μια ημέρα πριν από την εξαφάνισή του και ότι δεν έζησε πάνω από 2 ημέρες.
Επιπλέον, δεν βρέθηκε άλλη ουσία, ούτε υπνωτική και δεν βρέθηκε και το φάρμακο που λάμβανε ο 39χρονος για την καρδιά του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Καλογήρου είχε εξαφανιστεί και μετά από αναζητήσεις 50 ημερών βρέθηκε νεκρός. Οι γονείς του, είναι σίγουροι πως ο γιος τους έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Όσον αφορά τις ιστολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου, έδειξαν πως το υοειδές οστό δεν φέρει προθανάτια τραύματα αλλά ότι όλα τα πλήγματα έχουν γίνει μετά τον θάνατό του.
Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων και με δεδομένο από την έρευνα που έχει γίνει και έδειξε ότι η όλη διαδικασία της σήψης της σορού του 39χρονου έγινε στο σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα του, περιορίζουν τα σενάρια της εγκληματικής ενέργειας και προσανατολίζουν τις Αρχές στα παθολογικά αίτια θανάτου, με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη προκειμένου να ανακαλυφθεί ο μηχανισμός θανάτου του.