Οι κινήσεις της Ασφάλειας Αττικής για να εντοπίσει τους «εκτελεστές της Βάρης»

Δίαυλο επικοινωνίας και επαφές σε υψηλότατο επίπεδο με τις Αρχές του Μαυροβουνίου επιχειρούν, τις τελευταίες ώρες, να αναπτύξουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την εκτέλεση των δυο Μαυροβούνιων στη Βάρη. «Όταν μια χώρα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για κάποιον είναι σίγουρο ότι έχει πολλά στοιχεία σε βάρος του. Για εμάς είναι κρίσιμο να λάβουμε γνώση καθώς εκεί μπορεί να είναι η άκρη του νήματος».

Επόμενο στοιχείο που αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες είναι το βίντεο από την ταβέρνα όπου έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών. Μια λεπτομέρεια που μπορεί να εντοπιστεί ίσως «δείξει» έναν δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αν και έως το απόγευμα της Κυριακής οι δυο Μαυροβούνιοι ήταν άγνωστοι για τις ελληνικές Αρχές, έχει ξεκινήσει η αποκωδικοποίηση των κινήσεων τους και της ζωής τους στη χώρα μας. «Πάντοτε κινούνταν με ταξί που έβρισκαν στον δρόμο, κι όχι κάποιο ραδιοταξί. Έτσι κανείς δεν μπορούσε να μάθει το σπίτι τους ή να στοχοποιήσει το αυτοκίνητο τους. Ήταν ένα από τα μέτρα… αντιπαρακολούθησης που λάμβαναν» λέει στο astinomiko.gr αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση.

Η γνωστή ταβέρνα στη λεωφόρο Βάρης φαίνεται ότι είχε μετατραπεί σε στέκι για τα δύο θύματα. «Φτιάξτε το τραπέζι των Σέρβων!» ήταν το σύνθημα για τους ανθρώπους του μαγαζιού όταν έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν κάποια κράτηση.

Η μαρτυρία για το μαύρο τζιπ μεγάλου κυβισμού, με το οποίο φέρονται να διέφυγαν οι εκτελεστές, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το αυτοκίνητο να έχει «κρυφτεί» σε κάποια βίλα των νοτίων προαστίων και να κυκλοφορήσει με τις κανονικές του πινακίδες, κι όχι με πλαστές, που σίγουρα οι δράστες θα είχαν βάλει για να προσεγγίσουν την ταβέρνα.

Αν και την υπόθεση ερευνά το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, τα… απέναντι γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών είναι σε κατάσταση αναμονής. «Πρόκειται για «δικούς» μας πελάτες που όμως δεν γνωρίζαμε ότι ήταν στην Ελλάδα. Είναι όμως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ήταν στη χώρα μας για να βρουν «καταφύγιο» ή για να είναι κοντά στις «δουλειές» τους που έχουν ανοίξει τα καρτέλ των ναρκωτικών» λέει αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών ο οποίος έχει ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με τα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση δολοφονίας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα καθώς η εκτέλεση των δύο 44χρονων είναι ένα ακόμα επεισόδιο στα εγκλήματα με θύματα ανθρώπους που ήταν στο περιβάλλον του Ιβάν Βούκοτιτς -του Σέρβου ο οποίος κατηγορείται ότι έφερε στη χώρα μας, τον Δεκέμβριο του 2017, περίπου 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης -τα 135 είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα της Βάρκιζας.