“Mε ευχολόγια, ιδρύσεις νέων υπηρεσιών και ιδεολογήματα δεν αντιμετωπίζονται οι μπαχαλάκηδες”

Ανακοίνωση σχετικά με την ασφάλεια των αστυνομικών, εξ αφορμής της επίθεσης με μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής και υπό τον τίτλο “Καταδρομικές επιθέσεις που καταδεικνύουν το προφανές: Οι μπαχαλάκηδες διψούν για αίμα Αστυνομικού” εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: 

Όπως αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, «οι γνωστοί-άγνωστοι» μπαχαλάκηδες «επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά»  το Α.Τ. Καισαριανής, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους, ύστερα από τη νέα δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ που έλαβε χώρα χθες (28/02/2021), δίχως ευτυχώς τραυματίες.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε και σήμερα (01/03/2021) πρωινές ώρες διερχόμενο περιπολικό επί της οδού Ούλωφ Πάλμε από ομάδα μπαχαλάκηδων οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χάριν στην οδηγική ικανότητα του αστυνομικού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Είναι δε αξιοσημείωτη η ταχύτητα και η οργάνωση που επιδεικνύουν οι ομάδες αυτές κατά τις καταδρομικές επιθέσεις που επιχειρούν, ενώ οι πυρπολημένες υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες αποδεικνύουν την, κατά την άποψή μας, λανθασμένη μέχρι σήμερα τακτική της Ηγεσίας που εδώ και χρόνια ακολουθείται, με τους Αστυνομικούς να είναι σταθεροί σε στόχους και σημεία , μειώνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο σε μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα καταδίωξης και σύλληψης των δραστών.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε καταγγείλει πολλάκις αυτή την αναχρονιστική τακτική, η οποία παγιώθηκε με την προηγούμενη Κυβέρνηση, άλλαξε προσωρινά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης με την ενεστώσα Φυσική και Πολιτική Ηγεσία , τείνει όμως δυστυχώς να παγιωθεί εκ νέου. Έχουμε επίσης εκφράσει τις απόψεις μας φτάνοντας μέχρι τη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας, προκειμένου να είναι και αυτοί σε θέση με τη σειρά τους  να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του Έλληνα πολίτη.      

Δυστυχώς δεν τολμούμε να ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί, ούτως ή άλλως δεκαετίες τώρα ο Έλληνας Αστυνομικός υφίσταται τέτοιου είδους επιθέσεις , απαιτούμε όμως να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε οι δράστες της επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τους καταλογιστούν οι νόμιμες ποινές. Απαιτούμε επίσης από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αφουγκραστούν τις συνεχείς εκκλήσεις μας για ενίσχυση εφ’ όλης της ύλης, σε Υπηρεσίες όπως το Α.Τ. Καισαριανής.

 Υπενθυμίζουμε δε στους αρμόδιους ότι με ευχολόγια, με ιδρύσεις νέων Υπηρεσιών και με ιδεολογήματα δεν αντιμετωπίζεται η δράση όλων αυτών των «καλομαθημένων» παιδιών του συστήματος.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα – προβληματισμούς προς όλους, χωρίς να αναμένουμε πειστικές απαντήσεις (άλλωστε σπανίως τις λαμβάνουμε) , αλλά για να μεταφέρουμε τον παλμό και την υπηρεσιακή πραγματικότητα των αστυνομικών της Αθήνας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απαιτούμε όπως σύσσωμα τα Πολιτικά Κόμματα καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, αλλά και εναντίον μεμονωμένων Αστυνομικών στόχων και επιτέλους ας ξεκινήσουν υπό το πρίσμα τους οι διαδικασίες οικοδόμησης μιας Αστυνομίας, με κριτήρια υψηλού επαγγελματισμού και αξιόπιστων λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια της καθημερινής δράσης της και όχι με κινήσεις σπασμωδικές και εκ του προχείρου. Όσο δεν γίνεται αυτό, οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιάζονται, το αστυνομικό Σώμα θα χρεώνεται αποτυχίες, ενώ η συντεταγμένη Πολιτεία θα κατηγορείται για την αδυναμία της να απαντήσει αποτελεσματικά στις καθημερινές προκλήσεις.

Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας, το οποίο προφανώς έχει προσλάβει οργανωμένα, εγκληματικά χαρακτηριστικά, με ύποπτες διασυνδέσεις και εύλογες σκοπιμότητες, είναι επικίνδυνο να αναμένει κανείς να αντιμετωπιστεί μόνο από τις αποδεκατισμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

ΟΧΙ στην ομηρία της Δημοκρατίας…

Θωρακίστε μας για να προστατεύσουμε τους πολίτες!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος